Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Nákup 3 kusů elektromobilů MMCH II.
Odesílatel Marcela Kukiová
Organizace odesílatele Statutární město Chomutov [IČO: 00261891]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 20.12.2023 10:36:11
Číslo jednací ve SpSl MMCH/156016/2023/OKP/Kuk
ID ve SpSl MMCHZ230013067
Předmět Re: Vysvětlující informace č. 1

DOTAZ Č. 1:
ve výzvě k podání nabídky v odstavci 7.1 Základní způsobilost požadujete prokázání základní způsobilosti účastníka kopie jednotlivých dokumentů dle specifikace.

Můj dotaz zní, zda je nutné prokazovat všechny uvedené dokumenty a nebo pouze některé? U jednotlivých organizací (finanční úřad a okresní správa sociálního zabezpečení) mají lhůtu pro zaslání potřebných dokumentů i do 30 kalendářních dnů.

ODPOVĚĎ:
Účastníci doklady prokazující splnění kvalifikace předkládají v nabídkách v kopiích a mohou je nahradit čestným prohlášením nebo jednotným evropským osvědčením pro veřejné zakázky podle § 87 ZZVZ.
V rámci nabídky lze předložit Krycí list s čestným prohlášením dodavatele, kde dodavatel v bodech 2.1 a 2.2 prohlašuje, že splňuje základní a profesní způsobilost. Tím dodavatel prokáže kvalifikaci při podání nabídky.

Pouze dodavatel s nejvýhodnější nabídkou je před podpisem smlouvy vyzván zadavatelem k doložení konkrétních dokladů k prokázání kvalifikace.

V nabídce není třeba prokazovat kvalifikaci konkrétními doklady a v případě vyhodnocení nejvýhodnější nabídky bude dostatek času na vyžádání konkrétních dokladů.